Op de bouw en in de industrie wordt in veel processen water gebruikt. Vitaal water biedt hier dan vaak een meerwaarde. Vitaal water mengt zich beter met grondstoffen, houdt warmte langer vast en werkt reinigend.

Zo kan bij de productie van beton aanzienlijk bespaart worden op de grondstoffen, terwijl de kwaliteit juist verbetert.

Kalkaanslag
In processen waarbij veel water gebruikt wordt ontstaat vaak kalkaanslag. In vitaal water zijn alle mineralen aanwezig, maar door de herschikte molecuulstructuur zijn de verhoudingen in balans. In vitaal water is het belangrijke mineraal calcium nog steeds aanwezig, maar zichtbare ophopingen (kalkaanslag) behoren tot het verleden. Het spreekt voor zich dat dit zeer voordelig is voor de levensduur en de onderhoudskosten van machines die water gebruiken.

Legionella+mic
Het probleem Legionella kan vaak eenvoudig voorkomen worden door middel van het plaatsen van een vitaliser. Legionella onstaat enkel in dood water, in levendig vitaal water voelt deze bacterie zich niet thuis. De kans op legionella in vitaal water is dus vele malen kleiner. Het is verstandig bij nieuwbouwprojecten in de ontwikkelfase al rekening te houden met de installatie van vitalisers. Bij sprinklers en andere brandpreventie apparatuur is veel schade te voorkomen door het gebruik van onze vitalisers, hierdoor ontstaat schade die komt door de ongewenste bacterievorming niet of zeer weinig meer voor.