Veel bedrijven maken gebruik van water, zowel om te drinken als binnen diverse bedrijfsprocessen. Vitaal water kan vaak een meerwaarde bieden.

Horeca
Er zijn al veel top chefs in Nederland die met op vitaal water gekweekte groenten koken, de smaak van deze groenten noemen zij weer erg goed en authentiek. Ook het koken met vitaal water verbetert de smaak en behoudt de kleur van groenten.
Maar in de horeca is vitaal water natuurlijk op nog veel meer gebieden in te zetten. Zo is vitaal water bijzonder geschikt als fris tafelwater. Niet alleen lekkerder en gezonder dan mineraalwater, maar ook nog eens goedkoper. Ook zorgt het voor een betere smaak van koffie en thee.

Bloemenwinkels
Bloemen die op vitaal water staan zijn langer houdbaar. Bloemen op vitaal water bloeien uit alsof ze nog op de plant zouden staan. De resultaten verschillen per soort en ook de voorbehandelingsmethoden hebben effect op het eindresultaat. Naast de houdbaarheid verbetert ook de kwaliteit van het water in de vaas, het water blijft helderder en er is minder spint en bacteriegroei. Het snijbloemenvoedsel dat eventueel toegevoegd wordt, wordt door vitaal water beter opgenomen.

Dienstverlening
Dienstverlenende bedrijven maken vaak gebruik van watercoolers. Een gezond en milieuvriendelijk alternatief is het plaatsen van een vitaliser. Het plaatsen van een vitaliser is een eenmalige investering. Het regelmatig aanvoeren van vaten water per (vracht)auto is hierbij niet meer nodig. Daarbij vraagt een watercooler 24 uur per dag om stroom, daarentegen verbruikt een vitaliser helemaal geen stroom. Wij informeren u graag over welke voordelen u kunt behalen binnen uw bedrijf.

Samenwerking met Niëns Horeca Maasbree
Eind 2013 ging Vitaal Water een samenwerking aan met Niëns Horeca in Maasbree. Gasten van Niëns kunnen nu kiezen voor vitaal tafelwater in een fles direct uit de kraan getapt. Ook de koks van Niëns maken naar grote tevredenheid gebruik van vitaal water bij het bereiden van hun gerechten.