Een mens kan drie weken zonder voeding, maar slechts drie dagen zonder water. Gemiddeld bestaat ons lichaam voor zeventig procent uit water. Water is bij alle processen in het lichaam betrokken, zo zorgt het voor de afvoering van afvalstoffen, er een goede celdeling plaatsvindt en de hersenen optimaal kunnen functioneren. Het belang van regelmatig goed water drinken is duidelijk. Wanneer je voldoende (vitaal) water drinkt voel je je energieker, blijft je concentratie op peil en heb je een goede weerstand.

Dagelijks verliest een lichaam een behoorlijke hoeveelheid water, onder andere door transpiratie en het afvoeren van afvalstoffen. Het is van groot belang dit verlies weer aan te vullen. Helaas zijn we het afgeleerd voldoende water te drinken. Door het drinken van vitaal water gaat het lichaam zijn dagelijkse behoefte zelf weer aangeven en gaat men weer de juiste hoeveelheid water drinken.

De hoeveelheid die je dagelijks moet drinken hangt af van je eigen behoefte. Gemiddeld zou een volwassene 1,5 tot 2 liter water per dag moeten drinken. Houd er rekening mee, dat elke vloeistof welk geen water is, je natuurlijke lichaamsreserve aanspant. Koffie, vruchtensappen en andere dranken zijn geen water, het kost je lichaam juist water om deze te verwerken.

Naast dat vitaal water goed voor je is, is het ook nog eens erg lekker! Vitaal water is zachter en drinkt lekker weg. Diverse topkoks adviseren vitaal water te gebruiken bij het koken, dit verbetert de smaak van de gerechten. Ook de smaak van koffie en thee verbeteren aanzienlijk.

Gebruikerservaringen

Vitaal water drinkt en doucht fijner dan regulier kraanwater. Ik merk dat ik zachter en losser haar heb. De snijbloemen lijken langer te staan en mijn tuin is deze zomer mooier dan ooit. Iedere dag neem ik vitaal water mee naar mijn werk. Ik ervaar vitaal water als zacht, fris en sprankelend. Dit geeft me een goed gevoel.
Ellen, Veenendaal

Dankzij de vitaliser smaakt het water weer zoals het vroeger smaakte.
Miep, Afferden

Vitaal water geeft me een goed gevoel. Zo geef ik mijn kleinkinderen met liefde dit water te drinken.
Marijke, Milsbeek

Ik heb lang getwijfeld over de aanschaf van de vitaliser, maar nu ben ik erg blij dat ik de beslissing genomen heb. Ik drink veel vitaal water en gebruik het dan ook voor thee en koffie. Het smaakt mij goed. In mijn bad en douche merk ik minder aanslag. Ik ben een tevreden gebruiker.
Peter, Breda

Onze zoutontharder hebben we aangeschaft om de heftige kalkaanslag in onze badkamer tegen te gaan. Toch gaf het me geen goed gevoel om elke drie dagen het zout te vernieuwen en het oude zout weg te spoelen. Sinds de aanschaf van de vitaliser hebben we de zoutontharder niet meer gebruikt. Kalkaanslag komt zo goed als niet meer voor, en als er al eens een sluier zit is deze gemakkelijk weg te poetsen. Het water drinkt heel fijn en we douchen met veel plezier. Door de groentes in vitaal water te koken blijft de kleur en smaak beter behouden.
Tineke, Uden

Ik ervaar het water heerlijk schoon en energierijk.
Het is extra genieten.
Truus, Maarheeze

Ik vond het nooit fijn om water te drinken, op een of andere manier stroomde het niet door in mijn lichaam, maar het bleef hangen in de slokdarm. Vitaal water is veel zachter, drinkt makkelijker weg met als gevolg dat ik nu veel water drink.
Voordien moest ik de vaatwasser regelmatig bijvullen met zout, het valt op dat ik dit nu minder vaak doe.
Ria, Lottum